Ja eller Nej ?

Jag vet inte hur jag ska göra med matchen..

Känner mig osäker över en del saker, men vissa delar av mig säger JA..

Ska precis skicka iväg ett mail till deras nuvarande au-pair. Hoppas att hon svarar på mina frågor om hur dem är och så..

Igår var supertrevligt, det bjöds på Thaimat, glass och fastlagsbulle. Man rullade ut.. Gete hade ordnat roliga lekar och senare på kvällen blev det kortspel.

Idag har det inte hänt för mycket, har mest tagit det lugnt. Var dock nere om på Prins Charles för vi skulle hjälpa Maria (Torbjörns moster ) som lämnar över PC imorgon.. När vi väl kom ner där var dom färdiga så vi hann inte hjälpa till..

Har tyvärr inga bilder att bjuda på, glömde kameran igår och idag har den suttit i laddaren.

Nu kallar sängen snart, jag är trött men kan inte sova. Massa tankar som snurrar runt i skallen..

Kraam från Emeliee

Kalaskväll.

Ikväll blir det kalas för Torbjörns mamma.

Vi ska dit redan vid tre för att hjälpa till. ( :

Igår kväll blev det ingen brottningen för Torbjörn inte hade lust längre.

Istället blev det god mat och film. Vi såg Sommaren med Göra, vi var faktsikt besvikna. Alla har ju sagt att den är såå rolig. Den var inte så bra.

Ha en fin lördag!

 

Kraam från Emeliee


Bo i San Alsemo ?

Nu har jag pratat med familjen på skype. De verkar jättebra, de gillar och resa och vill ha med mig. Massor av resor inplanerade under sommaren.

Jag är dock fortfarande osäker och det som gör mg oskäker nu är att de inte vill ha mig förrens i Juli... Jag vill iväg NU..

Sen känns det fel att tacka nej till en så fin familj på grund av det. Ringde Cultural Care och hon gav mig i uppgift att göra en PLUS och MINUS lista i helgen.. Sen ringa tillbaks på måndag.

Sen är jag också aningen osäker på att mamma är alltid hemma och pappan jobbar mycket hemifrån, men de verkar inte vara så att de står över en och kollar allt man gör.

Vi skulle iaf höras av igen och jag skulle få prata med deras nuvarnade au-pair som kommer från Danmark.

Mamma i familjen sa ännu en gång att CC sagt att jag inte var kvalificerad till att ta hand om barn under 2 år. Så jag frågade CC nu när jag ringde för jag tycks komma ihåg att jag hade långt över 200 timmars erfarenhet. Javisst hade jag det, jag hade 300 timmars erfarenhet. Så hon skulle ringa matchingsteamet i USA, för hont yckte det verkade knasigt..

Nu blir helgen en funderarhelg..

Kraam från Emeliee

18 minuter..

Nu är detbara 18 minuter tills jag ska prata med familjen. Jag är riktigt nervös nu. Detta får mig att undra hur det kommer bli den dagen som jag faktiskt ska åka iväg till USA ett helt år.


Tittar in sen efter telefonsamtalet.

Ikväll blir det brottning med Torbjörn, skoj. Det är väldigt längesen jag var och kollade på brottning och Torbjörn har aldrig varit. Så för en gångs skull blir det jag som får guida han i regeler och annat inom sport, inte varje dag det händer.

Kraam från Emeliee

Nu händer det saker..

Resursenheten ringde för cirka en timme sen, för er som inte vet var jag där på intervju i måndags.

De ville ha mig som timvikarie, så jag ska börja på ett boende i Svarte där det bor människor med demens. Det ska bli väldigt intressant, den 8 februari ska jag gå en läkemedelskurs.  Får mer information i nästa vecka, kommer dock inte skriva om det eftersom det är sträng tystnadsplikt.

Sen är det ju bara 3,5 timme kvar tills jag ska in på skype för att prata med en amerikansk familj som är intresserad av mig.. Det händer saker nu..

Det är kul, hur som helst tror jag att jag får en bra helg eftersom jag fått jobb ( :

Sen hoppas jag att det går bra med familjen, oavsett om vi väljer att matcha eller inte..

Kraam från Emeliee

Besöks rekord!

Wow, kul att så många i tittade in igår. Var kommer ni ifrån ? (:


Jag hade dubbelt så många läsare som jag brukar, ni är så fina . Blir så glad när ni kommenterar!

Idag ska jag prata med min första match på skype. Klockan 4 blir det och då är klockan 7 på morgonen hos dem. Jag är riktigt nervös, det är vissa saker som jag är lite osäker på. Så det kommer jag fråga om.. Jag LOVAR att titta in här sen för att berätta hur det gått ..



Fick inte riktigt rätt med bilden ser jag.. hmm

Kraam frpn Emeliee

Ingen rubrik ?

Min fantasi tryter, så det blir ingen rubrik idag...

Dagen har spenderats framför datorn, har varit hos Alexandra och Joakim. Joakim skulle försöka få in min nya header som wilda gjort till mig. Han lyckades inte få rätt med det idag, men hans bror ska hjälpa honom imorgon. Så förhoppningsvis får de rätt på det då.

Så imorgon blir det ny design här på bloggen ( :

Jag kolla mailen stup i kvarten.. ;D

   
    Vi är ju två, då måste vi ha 2 datorer ?

 
Strike a pose!!              Handbollsresultat.


Lägger ut bilder från igår när jag och Torbjörn var ute och gick i snöstormen.

   
            Jag.                       Kärlek <3                         Snö...


Kraam från Emeliee


Det låter för bra för att vara sant...

Hej !

Idag vaknade jag superglad, på grund av matchen. Jag gick direkt in på min mail och ser att jag fått  ett mail från mamman i familjen. Hon berättade lite mer om dem och hade skickat bilder på barnen och huset. Såååå söta barn ( :

Hon skrev att dem älskade min video, tur jag gjorde det (:

Det är dock en del saker jag vill fråga dem, men de vill prata med mig på skype.. Så jag ska maila tillbaka henne nu.

Sen skrev hon att Cultural Care hade sagt till dem att jag inte hade tillräckligt många timmar med infant.. Det trodde jag att jag hade, så jag ska ringa Cultural Care nu tänkte jag. För jag hade mer än 200 timmars erfarenhet av barn under 2 år ??
Dock tyckte familjen inte att detta spelade någon roll, så om jag kände mig säker med det så gjorde dem också det. ( :

Kraam från Emeliee

Jag har fått en match !!

Jag gick nyss in på min mail, kollade den tidigare idag också. Så tänkte jag så  " jag kollar den nu innan jag lägger mig ändå" Jag var inställd på att där inte skulle vara något..

Då har jag två mail i skräppost, 1 mail från Cultural Care US, som skriver att de håller på att hitta en match till mig..

Ett andra mail "Cultural Care Host Family Match", familjen har 3 barn bor i San Anselmo, som ligger 25 minuter utanför San Fransico. San Fransico är en stad jag mycket väl kan tänka mig att bo i.

Jag hoppas att de ringer mig, det verkar vara en toppen familj ( :

Jag kommer inte kunna somna nu ;D

Kraam från Emeliee

Boom !

Haha, sitter och pratar med Alexandra på msn, har precis fått rätt med våra webkameror. :P

Plötsligt hör jag ett stort BOOM !

Förstår direkt att det är på vår balkong, när det blåser mycket brukar det ta i räcket och låta som bara den. Det här lät annorlunda och riktigt högt.

Går ut och ser att vår gran, ljuslykta och kruka blåst ner för hela trappen.. Helt sjukt, dumma snöström.. :/

Märks att jag börjar vänja mig vid bloggen, för det första jag tänkte var " måste fota till bloggen" HAHA.

   


Jag vill bara få en match nu !!!

Kraam från Emeliee


STS

Jag tänkte att jag skulle skriva ett inlägg om varför jag bytade från STS till Cultural Care.

Jag har dragit ut på det lite, eftersom jag har känt att det varit aningen privat. Nu känner jag dock att det är dags, känner att jag vill dela med mig till blivande au-pairer. Jag vill verkligen inte rekommendera STS till någon.

Här kommer det:

Jag gick på intervju för STS, tyckte att de kändes bra. Någon vecka senare får jag ett mail om att jag är " officiellt antagen till programmet." GREAT tänker jag. Någon vecka senare när jag skickat in hela ansökan på internet skickar jag även in mitt hälsointyg från läkaren. Där finns en fråga om man någonsin gått på typ BUP, psykolog, kurator eller liknade. Jag säger till läkaren att jag har gått på BUP 4 gånger för 5 år sen. Tänker inte mer på detta...

Jag går i tron att jag snart kommer matchas med familjer och är supernöjd. Tycker dock redan här att STS har hört av sig lite under ansökningsprocessen och skickar bara mail..

Cirka 4 dagar efter att jag skickat in hälsointyget ringer STS mig och berättar att jag tyvärr inte kan bli antagen till programmet på grund av att jag gått på BUP 4 gånger för 5 år sen. Med anledning att STS inte tar emot EN enda au-pair som gått hos någon och pratat och det spelar ingen roll hur längesen det var och vilken anledningen var. Jag blir så klart helt förstörd, de säger till mig att jag kan prova söka med culturalcare. Jag ringer genast dit och möts av VÄRLDENS TREVLIGASTE MÄNNSIKA, hon säger att det inte är ett problem eftersom det är så länge sen. Jag kan verkligen rekommendera dem till alla blivande au-pairer, de är supertrevliga, hjälpsamma och det känns att de verkligen vill ens bästa. ( :


Jag har pratat med en annan tjej som också skulle åkt med STS, men hon kommer också bli nekad att åka med dem. På grund av samma anledning som mig för hon hörde av sig till dem och frågade efter att jag berättat för henne. Hon fick till svar av STS att dét stämmer att de inte tar emot någon som varit i kontakt med BUP eller liknande.

Jag tycker det är helt SJUKT, för man har betalt in en programavgift på 1990:- och man får inte tillbaka allt. Jag tycker att STS ska skriva ut detta INNAN man söker, eftersom de inte tar emot NÅGON som varit och pratat. Det känns som de bara är ute efter ens pengar. Jag vet att många åkt med STS och är nöjda, men jag tycker inte att detta är okej. Man känner sig som världens sämsta människa när de ringer och berättar att man inte får åka för man varit och pratat.

Slutligen, jag var hos BUP och pratade för 5 år sen i samband med att jag bytade skola. Min nya och gamla skola krävde att jag skulle gå dit och prata innan jag bytade. På grund av att jag inte mådde bra på min gamla skola, detta resulterade i att jag inte kan åka som au-pair med STS. DÅLIGT !!

culturalcare är verkligen jättebra, de bryr sig verkligen. De ringer och ser efter en. ( :

Tummen upp för dem !! :D

Det blev ett långt inlägg nu, men tyckte att det var dags att berätta nu.

Hoppas att ni får en bra onsdag  (:

Kraam från Emeliee


I väntans tider..

Nu väntar jag på besked från Resursenheten, de ska höra av sig i slutet av veckan. Intervjun kändes bra ( : Så jag hoppas att jag får lite jobb där.

Sen väntar jag ju på en match från CC, hoppas den kommer väldigt snart. Vill iväg :D

Idag har jag redan hunnit städa, jag var uppe med tuppen känns det som.

Nu tänkte jag ta en välförtjänt lunch, blir nog potatisgratäng och kycklingfilé.

Halv fem ska jag ner till prinsessan Thea, ska passa henne två timmar idag. Så kul, länge sen jag träffade henne nu känns det som (:

Hoppas ni har en bra dag.

Kul att ni är så många som börjat kommentera, så kul att få veta vem ni är som läser min blogg ( :

Tycker dock att Alexandra, som jag vet kollar VARJE dag kommenterar dåligt. Haha, hon ringer till mig med sina kommentarer istället.

Min älskade syster sms:ar in dem. Det är superkul. Hoppas pizzan var god Johanna & Alex. ;D

Grattis till min bror Fredrik som lyckats få ett sommarjobb redan ( :


Bild tagen från Natalie

Kraam från Emeliee


Måndag.

Idag mår jag inte bra, huvudvärk och ont i magen.

Jag hoppas jag piggnar till lite inför min intervju som börjar 13.30. Börjar bli lite nervös nu.  ( :

Milton och Kristina ville komma inom en sväng vid lunch, men tyvärr känner jag inte riktigt att jag hinner imed intervjun. För jag har bestämt mig för att jag ska gå dit, måste sluta ta bilen överallt inom stan...

Jag har blivit lat av mitt körkort ;D

Glömde lägga in bilderna som jag köpte igår.. Så här kommer dem..


       

Hoppas ni får en bra måndag och jag hoppas att min intervju går bra. Trött på att bara gå hemma..


Kraam från Emeliee


Helgen

Hej Hopp! Nu är jag hemma från en LÅÅÅNG dag i Malmö.

I fredags var jag och Torbjörn hos Isabell & Fredrik i Tomelilla. Emelie Wahlgren och Pontus var också där, vi gick till en Thai estaurang och åt god mat ( :

Eftee thai maten gick vi hem till Isabell och Fredrik igen, då vi spelade spel. Vi spela Guitar Hero och "Med andra ord". Spelet " med andra ord" var superkul och lite guitar herp är ju aldrig fel. :D Så tack för en super trevlig kväll ( :

      

Lördagen började med handboll i Hörby, det var Tobjörns lag som spelade. De vann med 20-10, så grattis grabbar ! Efter det körde vi ner till ÖP-hallen där IFK YSTADS juniorlag spelade SM-kval matcher och den vi såg blev oavgjord ( :

Det var tänkt att vi skulle passa Thea under dagen och natten, men det blev inställt då hennes pappa inte behövde jobba. Vi ringde istället till Alexandra och Joakim, så de kom hit och det bjöds på hamburgare och friterade pommes. Vi spelade spelet " Lika par leka bäst", det var kul. Vi vann vasrin gång ( : Måste säga att vissa frågor är ganska personliga på detta spel. Nu känner vi varann så pass bra att det inte blev pinsamt, bara kul. HAHA !

    

Idag jag och min kusin varit i Malmö på The Studip för att bli sminkade, få håret fixat och bli plåtade. Detta är helt GRATIS :D

Det var superkul att bli fixad, men precis som jag trodde hade de problem med mitt hår, SOM ALLTID.. Jag fick i alla fall en slags uppsättning eftersom det skulle gå snabbt. Ni som träffat mig vet ju att mitt hår inte är något som löser sig själv på 10 minuter !?

Jag och Alexandra köpte vars 2 bilder. Jag skulle köra hem, men Alexandra hittade till en Burger King så hon fick köra den biten. De roliga är att hon inte alls hittade, utan vi hamna i Tullen på ÖRESUNDSBRON !! HAHA, klockrent ;D

En snäll tullare hjälpte oss av bron i alla fall och vi hittade till Burger King vid Svågertrop. Gott med mat eftersom vi var på The Studio klockan 13.00 och var färdiga 18.20 och hade inte ätit något.

Nu sitter jag i sängen och bloggar medan Torbjörn kollar på Tv, har lagt en ansiktsmask på mig själv. Kände att det behövdes eftersom de dränkte en i smink i Malmö. Så den ska jag gå och tvätta av nu.

Imorgon ska jag på arbetsintervju inom äldreomsorgen som timvikarie, håll tummarna för mig ( :

Vilket långt inlägg detta blev, men det har varit en superrolig helg ( :

God natt !!

Kraam från Emeliee

Dålig uppdatering.

Förlåt för hemskt dålig uppdatering av helgen.

Jag ska iväg till Malmö nu för att vara modell för en dag. HAHA

Jag skriver ett längre inlägg om helgen när jag kommer tillbaka från Malmö, för helgen har varit toppen :D

Kraam från Emeliee

Världens sötaste Milton ( :

Fick svar på mina frågor från CC idag, så jag har fyllt i de flesta papprena nu. skönt ( :

Kvällen har jag spenderat med Kristina och Milton, alltid lika kul att träffa dem!

Vi lagade kycklingfile med klyftpotatis och beasås, vi hade en god sallad till också. Det var hur gott som helst!

         
Pappersarbete.                  Mamma & Son.               God mat.

         
     Milton badar.               Milton i sin handduk.         Jag och Milton.

                      
                   Milton som nyfödd.        Min bebis fick halsband.


Milton växer så det knakar, tänk vad stor han kommer vara när jag kommer hem från USA...

Jag & Kristina kollade på flera avsnitt av Gossip Girl och mös med Milton. En bra kväll alltså.

Imorgon blir det Thai restaurang med Torbjörn, Isabell & Fredrik.

Nu ska jag kolla på N.C.I.S

God Natt.

Kraam från Emeliee


21 januari

IFK YSTAD vann igår ! Grattis :D

Sverige vann inte, tråkigt...

Nu under dagen ska jag ringa in till CC, det är lite saker jag undrar över.

I eftermiddag ska jag ner till Kristina och Milton, Marcus jobbar.

Tittar nog in här senare ikväll (:

Kraam från Emeliee

14.57 och uttråkad

Jag & Alexandra var nere i stan en snabb vända, så tråkigt att gå i stan när det snöar för fullt. Man fryser och sen blir det jättevarmt när man ska prova kläder.

Jag hittade i alla fall vad jag var ute efter, jag hitade ett par jeans. Jag har gömt fota dem, men lägger kanske in en bild på dem ikväll..

De är i alla fall ljusa, med slitet slitningar på lår och vader med "Boy fit".. ( :

Vi tog en fika på Espresso House sen, vi tog varsin scones.

Kristina: Jag tänkte att jag ger Chai Latte en chans till, och den var god ( : Så det kan du bjuda på imorgon.

Nu kom Torbjörn hem. :D

       

Mormor körde ner oss.       På väg hem.              Alexandra strikes a pose.



Kraam från Emeliee


20 januari och videon ligger ute ...

Hej Hopp!

Min au-pair video ligger ute på CC hemsida för videos nu. ;D

Haha, man skäms när man ser den ...

Nu ska jag ringa Alexandra och sen ska vi dra oss ner i stan.

Ikväll blir det handboll och mat med svärmor och hennes kompis. Joakims band The Recon spelar i V.I.P rummet och det är där vi ska äta. Det blir bra  (:

Vi hörs nog ikväll ( :

Jättekul med alla nya besökare! Kul att ni hittat hit !



Kraam från Emeliee

Videon färdig.

Efter många timmars omtagningar är videon färdig. Torbjörn hjälpte till och spelade in medans jag stod i köket och baka. ( :

Aningen pinsamt, men nu är den färdig och jag hoppas den kommer snabba på matchingen :D

Tråkigt att Sverige inte vann.... :(


God natt!

Kraam från Emeliee

Header ?

Förresten, är det någon som läser detta som kanske kunde gjort en snygg header till mig ?

Jag kan inte,är inte bra på sånt. Hade en innan, men sen bytade jag tema och nu kan jag inte få in den gamla headern här ?

Tacksam för hjälp ( :

Kraam från Emeliee

Mätt och Trött

Jag gick aldrig ner i stan idag, det blir imorgon och då ska Alexandra med. ( :

Jag har spenderat eftermiddagen hos Alexandra och Joakim, Joakims kompis Zacke var också där.

Det slutade med att jag fixade Alexandras hår och smink, sen gjorde hon mitt hår :D

         
       Alexandra                       Jag & Stisse                Två glad kusiner

         
Joakim sa något roligt             Kusiner <3                  Jag med Stisse

När jag kom hem vid 18.00 hade världens bästa Tusse lagat hemmagjorda köttbullar med potatis och sås ( :
Så nu är jag mätt & trött, jag sitter och bloggar medan Torbjörn kollar på Tv. Han ska strax iväg ner till Prins Charles för att kolla på Handbolls EM med sitt handbollslag. ( :  HEJA SVERIGE !


         
  Min stora kärlek <3      Älsk lagat mat till mig ( :       Jag vid datorn

Nu ska jag spela in en video som jag ska lägga till i min ansökan, CC sa att det är jättebra att lägga upp en video och jag vill göra allt som kan snabba på matchingen. ( :


Känns pinsamt att filma sig själv när man står och pratar på engelska, men till slut ska det väl bli bra ( :

Hoppas alla har haft en toppen dag, kul med alla nya besökare. Lämna gärna en kommentar så jag vet vem ni är :)



Kraam från Emeliee


19 januari

Idag ska jag fortsätta läsa igenom papperna från CC.
Jag går på helspänn hela tiden, men sen undrar jag om papperna ens har nått fram till Boston än ?

Ska nog ner en sväng på stan också, behöver nya jeans och jag fick ju presentkort på Lindex i lördags ( :


På söndag ska jag och ett par vänner in till The Studio i Malmö för att vara modeller för en dag, det ska bli spännande ( :

Hörs nog senare ikväll ( :

18 januari

Hej!

Idag kom Alexandra hit på lite frukost/lunch, alltid trevligt ( :

Jag fick hem ett stort brev idag från CC med en au-pair handbok och massa andra papper om vad som händer nu. Jag svävar på moln ännu, hoppas jag blir matchad snabbt och med en bra familj ( :

 

Idag blev det snitzel med pommes och bearniesås ( :

   

Nu ska jag ta mig ett bad, medans Torbjörn kollar på Idrottsgalan.

Kraam från Emeliee


Helgen

Hej !

Min 20 års fest var helt sjukt rolig ( :

Alla var så fint utklädda också, det var bara 4 st som inte var utklädda.  (:

Uppvaktningen på dagen var också jätte trevlig.

Jag lägger nog in bilder imorgon, för mamma och pappa har bilderna.

Alexandra Jönsson på Facebook har lagt ut foton där, för er som vill kolla redan nu. ( :

http://www.facebook.com/profile.php?cropsuccess&id=633197650#/album.php?aid=178322&id=605173452

Nu har jag fått hem papper från Culture Care och läser igenom dem, det är mycket att läsa. Jag är såå glad att jag blev godkänd. :D

Nu är det dags att börja matchas med familjer, mitt preliminära datum är satt till den 15/3 2010. Nu känns det som det är mer på riktigt ( :

Kraam från Emeliee

Fest

Idag är det min 20 års fest!

Kommer bli jätteskoj ( :

Hörs på söndag!

Ska iväg till Alexandra för att locka mitt hår.

Kraam från Emeliee

Antagen

De ringde precis från CC och jag är antagen till programmet så hon skickar ansökan till USA idag :D

Jag trodde att den var skickad sen innan, men jag hade tydligen fel..

Fast idag skickas den, så sjukt glad :D:D

Skulle få brev på måndag om hur matchingsfasen går till och så, sen om videon!

En sjukt rolig sak också, de ville använda mitt fotokollage som exempel för andra au-pairer, för de tyckte att mitt var så himla fint och informativt :D  Hur kul är inte det ?

Nu ska jag fika med mamma och mormor, sen ska vi göra det sista inför uppvaktningen och festen imorgon !

Detta kommer bli en otrolig helg, den kunde inte börjat bättre ( :

Kraam från Emeliee


IKEA

God morgon ?

Nu har jag fått i mig lite havregrynsgröt och en kiwi.

Jag ska vara nere hos Gete ( min svärmor ) 12.45, så kommer Torbjörns moster och hämtar oss för att sen åka till IKEA.

Det blit jag, Gete, Lena ( torbjörns moster ), Sebbe ( Torbjörns bror ) sen skulle kanske Pauline med. Pauline är Sebbes sambo. ( :

Igår kväll såg vi filmen Imagine that med Eddie Murphy den var ganska tråkig, den hade sina stunder som den var rolig men de gångerna är lätträknade.

Vi gjorde våfflor med glass till filmen.

Ha en underbar dag!

Kraam från Emeliee


Färdig

Nu har jag städatfärdigt och sista tvätten är i maskinen.  ( :

Vi har ätit panerad torsk och potatis idag, gott med lite husmanskost.

Torbjörn kom hem med tulpaner idag, så gullig karl man har fått tag i ( :



Så tråkigt, jag gick ut i förrådet för jag hittade 2 julsaker som vi glömt ta ner. Då såg jag att min snöglob som jag fått av mormor för några år sen frusit till is och gått isönder. Blev så ledsen... :(


God mat :D

Nu är jag riktigt trött efter allt städande, vi ska ner och hyra en film nu.

 

Kraam från Emeliee


Tråkig onsdag

Idag ska jag städa och tvätta, inte superkul. Dock måste det göras !


Har inte hört något om au-pair ansökan och jag blir galen, vill iväg ( :


Har ingen inspiration att skriva idag, för det blir nog en ganska tråkig dag. Efter jag städat och tvättat färdigt tänkte jag belöna mig själv med ansiktsmask och ett bad. ( :

Tänkte prova Proactives mask, som jag fick av min snälla syster :D

Den ska vara jättebra ( :



Kraam från Emeliee

Kvällsmat

Hej hopp !  ( :

Har varit ute hela dagen med mammi och handlat. Nu har vi allt till festen, förutom Pepsi och tulpaner till bordet.

Har även hunnit med fika hos mormor och med min bror.

Min bror bjöd hit mig på kvällsmat, så nu sitter jag här och väntar på korv och makaroner ( :


Jag och min bror.

Nej, tänkte att jag skulle hjälpa till lite med maten.

Kraam från Emeliee

12 januari

Igår var jag ju med mormor i Lund, när vi åkte dit tog busschaffören bara betalt för en. Hur bra som helst ( :

Det gick bra för mormor inne hos läkaren, skönt : )

Mormor bjöd sen på fika innan vi åkte hem, guud vad tråkigt det är att åka buss. :/

På kvällen gjorde jag och Torbjörn varsin god sallad, så gott :D

Jag gjorde med tomat, annanas, gurka, majs, salladsblad och tonfisk. Torbjörn gjorde med pasta, tomat, gurka, majs, annanas och tärnad bacon.

Skrev för ett tag sen att vi skulle se filmen Fighting, men det har inte blivit av. Så vi såg den igår, vi trodde den skulle vara jättebra. Fast den var ganska dryg och tråkig..

                 

Min sallad                                Torbjörns sallad                Mina pågar

Idag ska mamma och jag köra och handla maten till festen, jag sitter och håller på med ett snapshäfte. ( :

Kraam från Emeliee


11 januari

Igår var  jag och Torbjörn hos mamma och pappa föratt förbereda inför min fest på lördag. Tror det kommer bli sjukt kul :D

Om 45 minuter ska jag gå ner till mormor, sen ska vi ta bussen in till Lund. Mormor ska till sjukhuset och jag ska följa med henne.

Ikväll vet jag inte vad som händer, tänkte att jag skulle ringa min kontaktperson hos CC idag kanske, för att höra hur det går. Har inte pratat med henne på ett tag nu. Vill i villen fas jag ligger.. ( :

Jag vill åka NU :D

Har tyvärr inga bilder att bjuda på idag heller.. Glömmer alltid kameran, just det.. Den ska jag lämna in för den tar mest suddiga bilder..

Kraam från Emeliee

Dålig uppdatering.

Har varit lite dålig på att uppdatera nu..

I fredags var jag och mamma ute och handlade dekoration och så till min fest, inhandlade också allt som hör till vår utklädnad.

På kvällen gjorde vi inget speciellt, lite myskväll bara. Jag la ansiktsmask och så, skönt ( :

Igår var vi hos Kristina, Marcus och Milton. Vi fick god mat och dryck, det är alltid gott på Mariagatan ( :

Vi fick räkmacka till förrätt, Plankstek till huvudrätt och varma bär och vit chokladmousse till dessert.

Vi spelade lite spel, det var en kul kväll alltså :D

Idag vet jag inte vad vi ska hitta på, blåser som bara den ute..

Jag vill att det händer saker med au-pair äventyret nu, bara att vänta.. Tråkigt...

Ha en bra dag!

Kraam från Emeliee

Nanny diaries

Var nere på Ystad Bostäder igår, de ska kalla in grannen till mötet. Hoppas det löser sig!

Sen var jag hos Alexandra gjorde pastasallad och kollade på "Nanny diaries" och " Georgia Rule".

På kvällen hyrde jag Camp Rock, har inte sett den innan. Den var helt okej, väldigt bra musik i alla fall.

Jag väntar fortfarande på att min ansökan ska bli godkänd. Hoppas det gå snabbt ( :

Ikväll ska vi nog titta på FIGHTING, vi hyrde den igår också fast vi orkade aldrig kolla på den.

Igår kom vi på vad vi ska vara utklädda till på min 20 års fest som är maskerad. :D


     

Nu ska jag ringa Resursenheten.

Ha en trevlig fredag ( :

Kraam från Emeliee


BAKSMÄLLAN

I tisdags blev det pizza och film med Torbjörn, Alexandra och Joakim, vi såg BAKSMÄLLAN och det var en riktigt bra film. Den rekommenderas varmt :D

Igår skulle Torbjörn varit i Halmstad med handbollen, men det blev inställt på grund av dåligt väglag upp mot Halmstad.

Då bestämde vi oss för att köra till IKEA med mormor istället, där inhandlade vi ljus, lampor och champagneglas.

Nu är julen nerpackad och de nya saker uppe. ( :

När vi kom hem körde vi och lämnade ljus till mamma och pappa, då bjöd dem på lax. Det var gott!

Sänder en liten " Krya på dig" hälsning till min bror Fredrik som lyckats stuka båda sina handleder på skidsemestern. Ena handleden gipsad och den andra lindad.. Hade dock inte förväntat mig något annat? Fast tråkigt för han. Hoppas ni har det bra ändå ( :


Jag och Fredrik i julas.

Idag ska jag ner till Ystad Bostäder för att prata om grannen som ställer sig bakom vår bil...

Efter det blir det mys med Alexandra, ska göra pastasallad och titta på film tror det blir Sex and the City eller Twilight :D

Tänkte bjuda på någon bild från igår!

Momor och jag                           
Jag och mormor.                                       Kärlek <3

 

 

Kraam från Emeliee


It comes naturally

Julgranen är ute !

Jag är inne i en Disney period verkar det som..

Det strömmar ut Selena Gomez, Demi Lovato, Miley Cyrus, Ashley Tisdale och Vanessa Hudgens från högtalarna..

Får nog ringa min kusin och höra om hon är på ett High School Musical marathon ? Haha, måste ju öva ifall jag kanske hamnar hos värdbarn som gillar det ?

Nej, Disney är BRA  !!

                                             
             Hittade den bilden.                                    Kärlek för den sommaren <3

Hittade en ny med Selena Gomez idag, " It comes naturally" Den fastnade efter andra lyssningen.  ( :

Lyssna här: http://www.youtube.com/watch?v=liHKFvMJ0p4&translated=1

Nu ska resten av julpyntet ut, ses ikväll.

Kraam från Emeliee

Avatar

Igår blev det en promenad med mormor och Lady. Efter det gjorde vi soppa och bröd. MUMS!

Senare på kvällen körde vi ner till Lizette, Mark och Thea. För att ge Thea sin julklapp, de har varit i England så hon har inte fått den innan.  Hon blev jätteglad och sprang runt och sa tack och thank you. ( :

Efter besöket hos dem körde vi till biografen och tittade på Avatar, den var väldigt bra. ( :

Idag ska jag städa ut julen, Torbjörn tjatar om att han vill ha ut granen. Den barrar som bara den. ;D





Bloggar nog mer senare idag.


Kraam från Emeliee

4 januari

Först vill jag säga lycka till Emilia som åker iväg till USA idag, hoppas du får ett jättebra år! ( :

Kalaset hos Torbjörns kusin var kul, god mat och trevligt sällskap.( :

På kvällen var vi nere hos älskade mormor och tittade på film och åt varm macka.

Gammal bild på mig och mormor

Gammal bild på mig och mormor.

Ikväll ska jag hem till Silke, ska hämta referensen som hon skrivit om mig. Nu har jag de två som jag behövde, skickar in dem ikväll. Sen är min ansökan komplett. Eller min kontaktperson ska ju ringa runt till de olika referenserna. Det är bara 3 kvar med de 2 nya.

Stort tack till alla som skrivit referenser! ( :

Ska ner till Parkeringsvakternas kontor nu, för vi har en "granne" som gillar att ställa sig bakom vår bil, så vi inte kan komma ut från vår parkeringsruta.. Har varit i kontakt med Polisen, olika säkerhetsbolag, grannen och inget verkar hjälpa!

När jag sa till grannen att han skulle flytta sin bil, så fick jag svaret att han flyttar den när han vill och har tid..

Några tips på hur man löser detta?


                                         Jag älskar dig. <3


Kraam från Emeliee







Nytt år!

Jag hade en bra födelsedag, var i Malmö med mamma och pappa. Jag fick en resväska i present, eller jag ska få den när jag har fest. Den blev superbra ( : Var inne i hur många butiker som helst och precis innan vi skulle köra hem hittade vi den :D

Nyår var jättemysigt, fick god mat. Hade lite lekar, synd bara att jag &  jag Torbjörn förlorade. HAHA !

Jag fick agera lektant ( : Det var bara kul, teater, dans, målning och högläsning var något av allt som stod på schemat.  Bra träning inför det kommande au-pair året.

På tal om det; Min kontaktperson har fått min ansökan och den såg jättebra ut, hon har pratat med alla referenser utom en, hoppas hon får tag på henne snart. Dock var jag tvungen att skicka in 2 Personal refenece till, eftersom Torbjörns släktingar räknades som mina släktingar.
Ett tips till blivande au-pairer ! Pojkvännens släktingar räknas som din "passiva släktingar" och man måste ju ha minst TRE refersener som inte är släktingar.

Jag ska höra om Silke är färdig med sin, för jag har fått den som Marie skrev, så ska jag skicka in dem idag. Så jag kan komma i kontakt med familjer.


Jag funderar på om jag ska göra en sån au-pair video ? Får se, vad min kontaktperson säger. Som också heter Emelie, lite roligt ;D


Idag ska vi till Torbjörns kusin som fyller år.

Kraam från Emeliee


RSS 2.0